rebranding pentru afacerea ta by one branding agency

Rebranding: Când și cum să îți reinventezi identitatea vizuală a brandului

Într-o lume în continuă schimbare, rebranding-ul poate fi o mișcare strategică pentru un brand care dorește să rămână relevant și să se adapteze noilor cerințe ale pieței și ale publicului. Reinventarea identității vizuale a brandului poate fi o provocare, dar, în același timp, poate oferi oportunități valoroase pentru a revitaliza afacerea și a câștiga noi clienți. În această postare, vom explora momentele cheie când este potrivit să faci rebranding și cum să abordezi acest proces cu succes.

Când să faci rebranding?

 1. Evoluția afacerii. Dacă afacerea ta și-a extins gama de produse sau servicii, s-a schimbat direcția strategică sau a crescut semnificativ, acest proces poate reflecta schimbările și noile valori.
 2. Conotații negative. Dacă brandul tău are legături cu evenimente sau situații cu conotații negative, o schimbare de imagine poate fi o soluție pentru a reconstrui reputația și a redefini identitatea.
 3. Competiție și piață saturată. Dacă concurența s-a intensificat sau dacă piața a devenit saturată, rebranding-ul poate ajuta brandul tău să se diferențieze și să atragă atenția publicului.

Cum să abordezi schimbarea brandului tău?

 1. Cercetare și analiză. Începe prin a efectua cercetări și analize pentru a înțelege mai bine piața, publicul țintă și concurența. Identifică elementele cheie care trebuie păstrate și ce trebuie să fie schimbat.
 2. Definirea obiectivelor. Stabilește obiective clare pentru rebranding, precum consolidarea valorilor brandului, atragerea unor segmente noi de piață sau creșterea loialității clienților actuali.
 3. Colaborare cu profesioniști. Implică o echipă de specialiști în acest proces, de la designeri la marketeri. Asigură-te că au o înțelegere profundă a brandului tău și a obiectivelor tale.
 4. Respectă valorile și moștenirea brandului. Rebranding-ul ar trebui să se bazeze pe valorile și moștenirea brandului tău. Păstrează elementele identitare semnificative, în timp ce aduci noi elemente de design și mesaje.
 5. Implicarea publicului. Implică-ți publicul în procesul de rebranding. Cere feedback și implică-i în alegerea unui nou logo sau slogan.

Cum să comunici rebranding-ul?

 1. O explicație clară. Comunică în mod transparent și direct despre motivele rebranding-ului și ce așteptări ai pentru noua identitate vizuală.
 2. Mesaje consistente. Asigură-te că mesajele tale de rebranding sunt consistente pe toate platformele de comunicare, inclusiv social media, website și materiale promoționale.
 3. Lansarea. Planifică o lansare corespunzătoare pentru noua identitate vizuală a brandului tău. Implică-ți publicul și partenerii în acest moment special.

Rebranding-ul este o oportunitate pentru a-ți reinventa identitatea vizuală și pentru a te adapta la schimbările din piață și nevoile publicului. Prin abordarea strategică și autentică a acestui proces, vei putea revitaliza afacerea și a te impune într-un mod relevant și memorabil pe piață.

Echipa noastră de la One Branding este aici pentru a te sprijini în procesul de rebranding și pentru a transforma viziunea ta într-o identitate vizuală puternică și captivantă!

Așteptăm cu nerăbdare să auzim povestea brandului tău pe grupul nostru de Facebook “Povesti De Brand Romania” și să fim alături de tine în acest drum către succes!

Conținut articol

Fii la curent cu noutățile din business și ofertele noastre promoționale direct pe emailul tău.
Distribuie articolul
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
WhatsApp
Urmărește-ne pe rețelele de socializare
Fă parte din comunitatea "Povesti De Brand Romania" pe Facebook.
Povesti de brand romania
Vezi și alte articole
one branding agency badge

Hai să începem o nouă călătorie împreună!

One Branding Agency Pitesti

Mulțumim că îți arăți interesul față de noi!

Pentru a finaliza abonarea la newsletter, mai sunt câțiva pași scurți pe care trebuie să îi urmezi.

Te rugăm sa verifici adresa ta de email pentru a confirma că ești tu cel care dorește să se aboneze. Nu uita, verifică și căsuța spam.

One Branding Agency Pitesti

Mulțumim că ne-ați contactat!

În cel mai scurt timp un coleg va lua legătura cu dumneavoastră.

Până atunci, vă invităm să ne dați un follow pe rețelele de socializare.